Velg selv – vi leverer kurs der du er!

Vi leverer vår e-læring på flere plattformer, slik at det skal være enkelt for deg som opplæringsansvarlig å distribuere kurs!

 • Motimate partner – vi leverer kurs gjennom Motimate

 • Ditt LMS – vi leverer kurs direkte til ditt LMS via SCORM / TinCAN

 • Firesafe Academy Plattform – alle våre kurs kan gjennomføres her

Krav om dokumentert opplæring 

Kursbeviset du får utstedt etter gjennomført kurs, er et bevis på at du har gjennomført godkjent opplæring som tilfredsstiller kravene i internkontrollforskriften og brann- og eksplosjonsvernloven.


Hensikten med opplæringen er å sørge for at du får helt nødvendig kunnskap som både kan reduserer risikoen for brann, og eventuelle konsekvenser, samt gjøre deg i stand til å redde liv og andre verdier. Sertifikatet beviser at både du, byggeier og leietaker er deres ansvar bevisst når det kommer til brannsikkerhet. 

 
Tidligere forskrifter om brannforebyggende tiltak stilte konkrete krav til brannsikkerhetsledere, opplæring og øvelser. Dagens forskrifter gir imidlertid virksomhetene større frihet til å velge egne, tilpassede løsninger. Likevel pålegger veilederen til forskriftene følgende krav:

Det må etableres rutiner som sikrer kunnskap og kompetanse om brannsikkerhet i bygget for både ansatte og andre som oppholder seg der.

Alle ansatte må gjennomføre brannøvelser og opplæring.

Omfanget, innholdet og antallet brannøvelser vil naturlig nok variere avhengig av byggets størrelse, hvem som holder til i bygget og andre faktorer.

I internkontrollforskriften pålegges virksomheter å sørge for at arbeidstakerne har tilstrekkelig kunnskap og ferdigheter i systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.

Kapittel 4 i brann- og eksplosjonsvernloven omhandler pliktene til virksomheter og arbeidstakere. Virksomhetene må gi opplæring som dekker rutiner og forholdsregler ved ulykker, mens arbeidstakere blant annet er forpliktet til å utføre arbeidsoppgaver i samsvar med gjeldende sikkerhetsbestemmelser og aktivt bidra til å fremme sikkerheten. Dette krever både kunnskap og øvelse.

Hvem er ansvarlig for å tilgjengeliggjøre opplæringen for brukerne? Hvem skal faktisk bestille kurset?

Byggets eier skal legge til rette for, altså tilgjengeliggjøre, tilfredstillende opplæring i henhold til sikkerhetsrutiner for brukerne av bygget. 
Leietakere og faste brukere av bygget skal gjennomføre nødvendige kurs, øvelser og opplæring. 

Kort oppsummert ser rollefordelingen slik ut: 
 • Eier: tilrettelegging
 • Leietaker: gjennomføring
 • Brannvesen: tilsyn
 • Forsikring: ettersyn 

Det er ikke dermed sagt at det kun er byggeier som kjøper inn kurs - like ofte er det HMS, brann- og sikkerhetsansvarlige i bedriftene som ønsker kurs og opplæring basert på egen risikovurdering og internkontroll, og ofte er det i samråd med hverandre. 

Les mer om ansvar og rollefordeling, definisjoner, lover og regler på vår blogg.

Våre kurs kan enkelt spesifiseres og distribueres til hver enkelt leietaker

Våre kunder er alt fra enkeltstående bedrifter, næringsbygg, hotellkjeder, retail, kjøpesentre, skoler og barnehager, store og små eiendomsforvaltere og driftsselskap. Vi leverer i både offentlig og privat sektor innenfor de fleste segmenter. Firesafe Academy tilbyr en rekke enkle løsninger som gjør det tid- og kostnadseffektivt å få så mange som mulig gjennom påkrevd dokumentert opplæring.


Vi leverer våre digitale kurs på flere plattformer (Motimate / Firesafe Academy) og i formater du kan importere til ditt eget LMS (Scorm / TinCAN), og har instruktører som står klare, der det er nødvendig med praktisk utførelse. Fordeler ved å ta kurs gjennom Firesafe Academy

Opplæring i brannsikkerhet, rutiner og førstehjelp er en viktig investering i egen og andres sikkerhet. De åpenbare fordelene ved å bestille hos oss, er pris, kvalitet og leverinsevne. Vi kan levere kurs til ubegrenset antall brukere til en rimelig pris i kombinasjon med påkrevd praktisk øvelse - over hele landet.  


Bestill kurs

Hos Firesafe Academy tror vi at kursene våre er det beste valget for alle som ønsker å lære disse essensielle ferdighetene. Utforsk kurstilbudet vårt og se hvordan vi kan hjelpe deg med å bli en mer selvsikker og kompetent førstehjelper.


Kjøp kurs direkte her på Firesafe Academy, eller ta kontakt med oss for en prat om hvordan vi kan levere det du trenger.

Derfor bør du ta nettkurs hos Firesafe Academy

 • Mer enn 40 års erfaring

  Firesafe har mer enn 40 års erfaring med brannvern i alle slags bygg. Kursene våre er utformet av kompetente instruktører med mange år i faget.

 • Nettkurs – lær hvor som helst, når som helst

  Du eller dine ansatte kan ta våre kurs når som helst og hvor som helst. Dere unngår reisevei og -kostnader, og kan lære i eget tempo.

 • Kombinert; digitalt og instruktørledet

  Firesafe Academy tilbyr flere smarte pakkeløsninger med kombinert digital og fysisk opplæring.

Ofte stilte spørsmål

 • Vi har kjøpt kurs. Hvordan registrerer våre brukere seg?

  Brukerne registrerer seg selv med e-post og navn gjennom Single Sign On via en lenke vi sender til deg eller direkte til dem, eller så sender dere oss en liste med e-postadresser, så registrerer vi dem.

 • Hvor finner jeg kurset jeg har kjøpt?

  Når du er logget inn finner du kursene dine ved å trykke på "Dine kurs" i menylinjen i toppen.

 • Hva koster det for et kurs hos dere?

  Det kommer an på antall lisenser, type kurs og om det gjelder digitalt, instruktørledet, eller begge deler. Vi er konkurransedyktige på pris, og i de aller fleste tilfeller er vi helt i topp hva gjelder besparing for kunde.

 • Kan jeg se rapporter fra mine brukere?

  Du kan kostnadsfritt få tildelt rolle som analysør som gjør at du har tilgang til rapporter. Eller du kan få disse tilsendt fast fra oss på e-post.

 • Kan vi kombinere fysiske og digitale kurs?

  Det kan du! Vi har flere pakkeløsninger der vi tilbyr én del digitalt og én del instruktørledet on site.

 • Kan jeg se en demo av e-læringskursene?

  Det kan du! Modul 1, første del av alle våre e-læringskurs, ligger tilgjengelig gratis som demo. Bare velg kurset du ønsker og sjekke ut, og start avspilling.